07 augusti 2006

this wholly unoriginal show

nu spelas: Eller nä, ingen skulle tro mig :S

Plöjde hela This Ugly Yet Beautiful World Kono Minikuku mo Utsukushii Sekai(KonoMini for short) igår.


Vet inte egentligen om jag är såå negativ-jag tittade ju faktiskt färdigt på alla 12 episoder, men för att vara GAINAX' tjugoårs-jubileumsserie så är den lite...lam.

Vi har sett allt förut: mystisk flicka som kommer från rymden(hittas i en sophög/en häck/ dyker upp genom spegeln) och alltså inte vet så mycket om världen(läs: totalt clueless vilket ska bädda för festliga missförstånd). Räddas av hederlig pojke som ska beskydda henne.

Flickan är moe personifierad och har inte så många andra karaktärsdrag än att hon vill vara med vår hjälte-idag vid namn Takeru-typ hela tiden.
Och hos Takeru bor också hans barndomsvän Mari som haft en crush på honom sen dag ett men ännu inte kommit till skott(Hallå? Moshi moshi? Klyschor nån? tack goda jävlar att hon inte hade glasögon också...*)

Dessutom har killen ett par frustrerade singelkompisar som tycker att det är skiten att bo med Hikari(rymdbruttans namn) och barndomsvännen.

ALLA i den här serien är vandrande klichéer. Dessutom följer episod på episod med standardhändelser; man åker hela gänget till havet vilket såklart enbart är en ursäkt att visa seriens tjejer i taniga bikinis. Man campar i bergen. Hikari går till skolan.

Twisten skulle väl då vara att Hikari och hennes "syster" Akari(båda orden betyder ljus btw) är där för att utrota allt liv på jorden. Men när det väl drar ihop sig har man genomlidit 9-10 avnitt när inget alls hänt som fört plotten framåt och det har varit väldigt snålt med saker som får en att tänka "wtf" och vilja se vidare för att få svar. Mycket underligt upplägg.
Så, när det väl är bossfight på G så bryr jag mig liksom inte längre.

Istället får man roa sig med at leka "spot the EVA reference"-här är två:

KonoMinis Jennifer Portman(mestadels aprak inneboende) spelar strip Mah-Jong

...och påminner rätt mycket om NGE:s Katsuragi Misato vid sitt frukostbord(japp, en 3-4 kalla är hennes modell)Lille Takeru har det inte lätt, han blev nämligen dumpad av mamma vid tidig ålder:Och Ikari Shinji blev, som vi alla vet, dumpad av pappa:I övrigt var det iofs kul att känna igen att en av Takerus kompisar Asakura gjordes av samma kille som gav röst åt Kage Kara Mamoru!-s** Kagemori Mamoru. :)*=Det hade istället klassrepresentanten i Takeru och Hikaris klass. Nu är jag ju inte den som är den när det kommer till tjejer med brillor i anime, tvärtom, men det hade fan vart för mycket...

**=En annan serie med en fullständigt bakom tjej som bäst kan beskrivas med ordet "sockervadd"..pink, sweet and utterly forgettable. Dock har den OP- och ED-låtar som sätter sig som superklister i huvet med sin perfekta gullighet. Och det är bra så.

2 kommentarer:

Daniel sa...

Den första serien jag tänkte på utifrån din beskrivning var faktiskt DearS, men det ryckte i EVA-nerven när du nämnde att det var GAINAX, och de där screencapsen var ju rent uncanny. :)

sparris sa...

Ja, jag tror de skojat lite med publiken där ^^