07 februari 2007

nattodebut

nu spelas: Beautiful Alone* från Weiß Kreuz

Var på min favorit-importshop Japan Food & Kitchen för några veckor sen när jag skulle hem till en kompis och fira hans födelsedag. Tänkandes på annat som jag var så gick jag av gammal vana ut från pendeltåget i fel uppgång och tänkte att eftersom jag ändå är här så..
Förutom nytt te, Pocky och annat(men ingen kimchi, buääh) så drämde jag till på en trepack fryst natto, nu ska det bli av. Vet inte hur mycket jag tjatat om detta livsmedel innan men något som framkallat såna starka reaktioner hos folk-googla på 'how to eat natto' eller liknande- måste jag ju prova.

Min mamma har sagt att jag jag satt i insatsen på shoppingvagnen och pep efter gorgonzola redan innan jag kunde prata och sen har det bara rullat på. Ju mer udda desto mer lockelse att testa nåt(gäller mat, då nota bene).

Nå, imorse tog jag ett paket ur frysen och satte mig att vänta. Just nu ser det ut såhär:

Sedvanligt kass bildkvalitet men iaf.

Två saker har jag läst om natto; det skall finnas nånting som påminner om (fotsvetts?)ost samt kaffe i smak och/eller lukt.
Och kaffe luktar det ju alright. Riktigt god arom som kom krypande ur paketet efter en stund när den värsta tjälen gått ur. Det ostliknande känns om man sniffar nära.

På bilden har jag rört om lite, som man tydligen ska så det blir trådigt och bra. Nån tyckte det liknade snor men jag tänker nog mer på vissa typer av schampoo, sånt där med liksom pärlemorlyster. Eller nåt.

Med i paketet fann två små påsar med smaksättning, jag gissar att dubbelpacken är senap(det gula) och soja eller tsuyu. Det rosa/röda-no clue.

Det smakar kaffe också. Och sojabönor. Samt svagt av något...ostligt, unket. Inte oävet alls. Hade förväntat mig nåt surströmming-stylee-vidrigt...men doften är som kaffeglass eller iskaffe.

*öppnar det rosa paketet*
Om jag får gissa så påminner det ju om umeboshi...salt, sött, surt samtidigt. Och rosa.

*dumpar det sojaliknande över natton*
Helt ok.*=ett sammanträffande, given recent developments...

1 kommentar:

Mikusagi sa...

Vad spännande mat :o