09 februari 2006

Rozen Maiden~Traumend

Andra Rozen Maiden-säsongen. Rivstart med uppdykandet av Bara Suishou(Rose Crystal) redan i första avsnittet, och därmed ett hot om att Alice Game ska sättas igång.

För dig som inte är bekant med serien handlar den om Jun(en kille som kanske skulle kunna karakteriseras som en hikikomori). Han går knappt utanför dörren till sitt rum efter en okänd händelse i skolan som skett innan seriens start. Istället sitter han på sitt rum och beställer konstiga saker via internet.
En sysselsättning som leder till att han en dag får en docka på halsen. Som dessutom ser honom som sin tjänare!
Shinku heter hon(grymt röstskådespeleri av Sawashiro Miyuki)och är en Rozen Maiden, en docka skapad av mästaren Rozen. Hon är en riktig dam, på gott och ont. Under första säsongen flyttar dessutom flera av dessa maidens in hos Jun, vare sig han vill eller inte.

Alice Game är det grymma spel där dockorna ska slåss mot varann för att ytterst ta den andres själ och en skall slutligen stå ensam kvar som segrare. Hon får bli "Alice", den perfekta flickan.

Hursomhelst, nog om premisserna. Bara Suishou verkar livsfarlig och är det också, som man får se om man ser hela säsongen(12 delar). En annan gammal vän gör också en repris... ;)
Det bästa var nog ändå Shinku och hennes dilemma; slåss eller inte slåss. Förr eller senare dras saker till sin spets, och det är då hon blir som bäst.
Minus dock för det vaga och otillfredsställande slutet. Blir det en tredje säsong? Eller måste jag nöja mig nu?

Jun & Shinku

2 kommentarer:

suigintou sa...

Jag har hört att det skulle komma en tredje säsong, men jag vet inte riktigt säkert.

sparris sa...

Minsann? Skall kollas upp!