25 september 2005

Mahou sensei Negima! # 23-26 (end)

Denna den sista story-arcen i serien börjar med Asuna och hur hon verkar nedstämd, talar och tänker underliga saker om "den sista dagen", bekänner för Takahata-sensei vad hon känner och verkar allmänt ångestfylld. Negima undrar vad det är och talar med Yue för att lista ut vad det är för fel. Han har sett henne pilla med almanackan i rummet och markera dagens datum, vilket de missförstår totalt, tror det är hennes födelsedag och drar ihop hela klass 2A för att ordna ett överraskningsparty.
Asuna blir visserligen glad men något är fortfarande åt skogen fel. Hon lämnar festen och sätter sig i det stora träd vi sett karaktärerna sitta i ibland serien igenom. Negi hittar henne där, de talar om sin relation. Det verkar som om Asuna vill säga något viktigt men innan hon får fram något slår klockan tolv och hennes ögon blir tomma och hon faller handlöst ner ur trädet.


Ep 24(vars introlåt inte är den vanliga hyperlyckliga dängan) börjar med Asunas begravning och en betryckt stämning. Alla tror de bär skulden för det som hänt, Negi allra mest. Han söker t o m upp evangeline för att be henne lära honom återställa liv via magi, vilket hon vägrar; hon säger bara att det inte går och Negi rusar därifrån i tårar. Yue hittar honom senare nere vid ån. Kanske är hon den som får honom att förstå att det inte är hans fel. Ger honom dessutom en kyss mitt framför blyga Nodoka som drömt om honom länge(för självklart är hon förtjust i honom, liksom resten av klassen. Some harem for a 10-year-old, eh?)

Det är någonstans härefter som ploten definitivt tar av från allfarvägen och viker in på stigen till Tokberga, för sen blir det tidsmaskiner, demoner, Tyskland, Negis far samt hela klass 2A som Negis magiska partners(såklart! Alla måste ju få chans att pussa på honom som vi sett i introt ^^). Och här får Nodoka sin chans.


Vill inte säga för mycket men det leder till en vacker och stillsam slutsekvens som lockade fram en och annan tår hos mig. man kan ju hoppas att Barnkanalen någon gång visar även denna serie om de nu ville köra Cardcaptor Sakura. Det är den värd.

Inga kommentarer: