09 november 2008

omuraisu

nu spelas: Diamond Sparkle~Kataoka Asuza(Sky Girls OST 2)

Trots att jag egentligen inte är så tänd på ketchup per se så är den bra till två saker: mina hemlagade(well...köpta färdiga frysta och tillagade med färdiga bröd men gärna med min dödsmördar-chili-tsatsiki i)vegoburgare och rubrikens fixa-ihop-av-risrester-rätt.

Stavas även omurice och ger då kanske en bättre ide om vad det handlar om.

Minns nog inte riktigt var jag hittade det första receptet eller varför jag ville laga, kanske var det efter att ha undrat vad det var de käkade i alla anime som såg ut som en halvmåne med en liter ketchup på...eller så trillade jag på det på det fördömda wikipedia där jag ofelbart fastnar. Och japansk mat är ju ett kärt ämne i mitt domus.


Animerad omuraisu@1:18 med för tillfället passande kattöron...
(jag missar aldrig ett tillfälle att spela Neko Mimi Mode ;) )

Hade velat inkludera egen bild här också men...dagens försök blev inte så tjusigt,det krävs viss snits för att få omeletten att wrappas(hej Limbo! anglicism!) runt fyllningen på ett bra sätt. Dessutom beter sig min flaska ekologisk ketchup på ett ofint vis eftersom den har sån där silikonstopp i pipen som gör att den kan stå uppåner utan att rinna men exploderar ut ketchupen vid tryck. Jag tror det är fabrikantens sätt att se till att det hela tar slut snabbare än man tänkt sig. Komplott!

Lika gott som alltid dock. Och här fanns ju fina bilder och lite kringfakta.


-Jaha hur lagar man skiten då? frågar sig den otålige läsaren kanske nu.

Personligen tar jag lite olika saker i beroende på vad jag har hemma men detta recept är en bra startpunkt skulle jag tro. Ofta har jag i grön paprika och ersätter köttet med quornbitar eller -färs. En eller annan champinjon i småbitar. Nån chiliflinga kanske.
Dessutom måste man inte ha ketchup på, HP-sås verkar funka också.
Hursomhelst ett snabbt och enkelt sätt att skoja till det med risrester. :)

Inga kommentarer: