22 augusti 2005

Nackademin 4 real

nu spelas: Just Forget~Nujabes & Fat Jon(samurai champloo music record "impression")

Alltså, jag hade SPEL imorse. Kunde inte sova för fem öre trots att jag la mig vid ettiden inatt, utan vaknade kl 3, 4 och 5 like clockwork om uttrycket tillåts. Fick tvinga i mig mackorna för att slippa gå hungrig under morgonlektionerna.
Väntan på att gå av bussen framme vid skkolan var olidlig, det var länge sen jag var så hemskt nervös.

Men...det gick bra. Förutom att jag inte hade nån dator, då. Första timmen gick åt till att titta på nån dokumentärfilm om Linux som visserligen var intressant men kanske en aning "reverent" i tonen.
Sen var det dags att installera, då satt jag och tittade på killen bredvid. Alla verkar trevliga och vänliga. Kanske för att man är tjej bland så många killar, vad vet jag. ^^

Imorron blir det laptopshopping, det är ett som är säkert.

Brände mig lite lätt på lunchen, gick ut utomhus för att andas lite för luften i en sal med 39 påslagna datorer blir ju inte så kul. Satt i en skogsbacke och käkade min lätt torftiga lunch (drickyoghurt, banan, fralla) och snackade med moderskapet i telefon. Det var trevligt tills blicken föll på nåt trassligt som liksom rörde sig lite i vinden med grässtrået det hängde ifrån. Det var Fetspindeln Fredrik. Jag gick.

Tänkte jag skulle gå ner till vattnet en sväng, det var lättare sagt än gjort men till slut fann jag en liten brygga att sitta på. Det var där jag måste ha stannat för länge för sen på eftermiddagspasset kände jag mig lite skum, både i huden och i huvudet.

Skrev iallafall ner de kommandon och annat som skrevs ner på tavlan(ingen litteratur synes än), provade vissa hemma på macen och de funkar ju, utom att prompten blir en sån där ful fylld ruta man får när ett tecken saknas, detta pga att jag installerat en "häckfont" som systemfont..den var gratis men Terminalen blir en och en halv dm bred. Plus att man inte ser om man har en $- eller #-prompt; lite farligt...

Får nog lov att ringa nån polare nu som är nere med pc och se vad jag kan få för råd ang köp...

3 kommentarer:

Uglúk sa...

PC ... *knäcka fingrarna med ett odrägligt leende*

>8]

sparris sa...

But NO WINDOWS! *le snett*

Uglúk sa...

8/

*goes back to cellar*